Pvc-vloeren leggen

De pvc-vloeren van Handyfloor zijn heel gemakkelijk zelf te leggen. Alles wat u nodig heeft is een stanleymes, een potlood, een winkelhaak en een meetlat.


Het verschil tussen zelfklevend, click en loose-lay

Zelfklevende pvc-vloeren en loose-lay vloeren bevatten een zelfklevende onderkant die u dus zonder lijm net als een sticker op de ondervloer kunt plakken. De loose-lay stroken zijn semi-zelfklevend, zodat u stroken steeds opnieuw kunt plaatsen. Pvc-click-laminaat werkt hetzelfde als gewoon click-laminaat, waarbij u de richels van de stroken in elkaar klikt. Meer informatie over vloeren leggen vindt u hier.

     verhuisbaar    legtijd    voorbereiding ondergrond    ondervloer nodig    totale dikte    dikte toplaag
zelfklevend     nee    gemiddeld 15m2 p.u.    egaliseren en/of primer*    nee    2mm    0,2mm
click   ja  gemiddeld 8m2 p.u.  geen*  ja    4mm-5mm    0,3mm-0,55mm
loose-lay     ja    gemiddeld 15m2 p.u.    egaliseren en/of primer*    nee    4mm    0,3mm-0,5mm

Dit zorgt ervoor dat het pvc-click-laminaat en de loose-lay wel verhuisbaar zijn, maar de de zelfklevende vloer niet. Het leggen van clicklaminaat vergt daarnaast iets meer tijd dan het leggen van zelfklevend of loose-lay pvc. Daarentegen hoeft u bij click-laminaat de ondergrond nauwelijks voor te bereiden.

Legservice

Wilt u uw vloer niet zelf leggen? Dan kunt gebruik maken van onze partners. Deze stoffeerders zijn niet bij ons in dienst, maar zij zijn wel ervaren in het leggen van Handyfloor vloeren. In onze winkel kunnen we direct een offerte opmaken voor het leggen van de vloer. Vanaf €10 per m2 leggen of lijmen zij uw vloer. Vanaf €12 per m2 egaliseren ze de ondergrond. De exacte prijzen hangen af van o.a. de oppervlakte en de ondergrond. De stoffeerders kunnen tegen betaling ook van tevoren een vloerinspectie uitvoeren.