Handyfloor Visgraat Click Leggen

  • Beoordeling
    Klanten geven een 8,7 / 10
  • Leverdag kiezen
    Eenvoudig plannen
  • Teveel vloer retour
    Zorgeloos bestellen

Visgraat Click pvc vloeren


Visgraat verwijst simpelweg naar het patroon waarin de stroken of vloerplanken neergelegd zijn. Deze bieden we bij Handyfloor aan onder de noemer Herringbone. De Handyfloor Herringbone visgraatvloeren zijn van de speciale kunststof 'polyvinylchloride' gemaakt en worden daarom pvc-laminaat of vinylvloer genoemd. Deze pvc-vloeren bestaan uit meerdere lagen, waarbij de bovenste laag de harde slijtlaag is. De dikte van deze laag bepaald de slijtvastheid van de visgraatvloer. Omdat vinyl een flexibele kunststof is, is het uitermate geschikt om hoge kwaliteit houtstructuur of print op te bedrukken. Dit geeft een realistisch uiterlijk en een voelbare structuur, waardoor het bijna niet van het echt te onderscheiden is! De voordelen ten opzichte van een houtvloer of een (gewone) laminaatvloer zijn de slijtvastheid, geluidsreductie, waterbestendigheid en de geschiktheid voor vloerverwarming.
Onze huidige collectie visgraat click vloeren bestaat uit 2 stuks: licht bruin en licht grijs.

Belangrijk

1
De oppervlaktetemperatuur mag niet hoger dan 35˚C worden.

2
We adviseren om de Handyfloor visgraat vloer niet in ruimtes te installeren waar het kouder dan 12°C kan worden, zoals garages, veranda’s en balkons.

3
Op plaatsen waar de vloer direct blootgesteld wordt aan de zon (zoals serres en dakvensters), op plaatsen waar sprake is van grote temperatuurverschillen (meer dan 20°C) en bij installatie op elektrisch verwarmde vloeren moet u de stroken verlijmen met een daarvoor geschikte lijm. In deze gevallen kiest u dus beter voor een pvc-dryback-vloer.

4
Bewaar de dozen in nette stappels en plat op een vlakke en stevige ondergrond. Sla de dozen nooit op in een vochtige omgeving of een ruimte die kouder is dan 2 ºC of warmer is dan 40 ºC.

5
Installeer indien mogelijk planken van 3 tot 4 verschillende dozen tegelijkertijd, dit zorgt voor een gemixt patroon en geeft de beste resultaten.

6
Let op: als u een plank om welke reden dan ook moet verwijderen, druk dan langzaam op de plank met de groef terwijl u de plank met de tong optilt. Pas op dat u de tong of groef niet beschadigt.

7
Let op: Na 20 meter in de lengte of breedte gelegd te hebben, moet er een dilatatieprofiel gebruikt worden.

Voorbereidingen

1
Maak de ondergrond glad door gaten te dichten of de vloer te egaliseren en zorg ervoor dat de ondergrond droog en stofvrij is. Klik hier voor informatie over het voorbereiden van de ondergrond en de vochttest.

2
Controleer of de verpakkingen hetzelfde fabricatienummer hebben.

3
Pak de stroken uit de verpakking. Laat ze gedurende 48 uur in de ruimte van installatie acclimatiseren op kamertemperatuur (min. 18°C).

4
Zorg tijdens het leggen voor een minimale kamertemperatuur van 18°C. Als u vloerverwarming heeft, zet deze dan 48 uur voor het leggen uit. 48 uur na het leggen mag de vloerverwarming weer aan, opstarten met het opstartprotocol. Let er wel op dat temperatuur niet onder de 12°C zakt.

5
Leg een meetlat of rolmaat, winkelhaak, potlood, slagijzer, rubberhamer, slagijzer en decoupeerzaag met een zaagblad voor kunststof klaar.

Leginstructies

Stap 1
Meet de ruimte op om het midden vast te stellen en markeer dit. Trek 4.1 cm van het middelpunt af een lijn over de gehele lengte van de kamer. Doe dit voor zowel rechts als links van het middelpunt.

Stap 2
Scheidt de "A" en "B" planken uit de doos. A planken hebben een vooraf aangebrachte grijze ondervloer en B planken hebben een vooraf aangebrachte zwart ondervloer. Let op: de groef randen van de A planken en B planken zitten tegenovergesteld van elkaar.

Stap 3
Plaats de lange zijde van plank B over het korte uiteinde van plank A. Lijn de rand uit met de tong van een reserveplank. Tik op de bovenkant van plank B met een hamer met zachte kop om planken volledig aan elkaar te bevestigen. Dit is cruciaal voor een goede installatie.

Stap 4
Op dit moment heeft u uw eerste V-vorm. Schuif deze "V" tegen de muur. De werklijnen moeten uitlijnen met de plank zoals weergegeven op de afbeelding. Plank A moet zich het dichtst bij de muur bevinden en de 6 mm spacer raken. Plank B raakt de muur niet, dit is normaal. De juiste uitlijning van deze eerste V is kritiek voor de installatie.

Stap 5
Ga door met het installeren van kolom A1 en B1, zoals op de afbeelding wordt getoond. U moet de laatste 51 mm van de rand nog niet vast tikken (vetgedrukt op de afbeelding). Deze ruimte wordt vast getikt en vergrendeld als de planken van de volgende kolom zijn toegevoegd. Blijf ervoor zorgen dat de eerste V correct is uitgelijnd tijdens het plaatsen van de A1 en B1 kolommen.

Stap 6
Beginnend met de laatste plank tegen de eindmuur, ga verder met de installatie van de opeenvolgende kolommen (kolom A2 en B2). Til van de al liggende plank de rand op die nog niet vast getikt is (de 51 mm van de vorige stap) en schuif de nieuwe plank eronder, zoals weergegeven op de afbeelding. Tik de naden volledig aan en vergrendel de planken.

Stap 7
Ga door met het vormen van kolommen totdat u het het einde van de kamer hebt bereikt. Vergeet niet om de laatste 5 cm van de naad niet vast te klikken. Deze worden vast geklikt en vergrendeld als de planken van de volgende kolom zijn toegevoegd. Blijf erop letten dat de planken goed blijven uitgelijnd.

Stap 8
Meet, markeer en snijd de planken die tegen de muren aan de zijkant aan komen te liggen. Ook bij deze muren is het belangrijk dat er 6 mm ruimte overblijft. Meet altijd twee keer voordat u gaat snijden. Omdat dit de laatste kolom van uw installatie is, kunnen alle naden vast getikt worden.

Stap 9
Bewaar de planken die u overhoudt, dit geldt ook voor stukken die u heeft afgesneden van gebruikte planken. Deze planken en stukken hebben dezelfde kleur als de rest van uw vloer en u kunt dit dus gebruiken als er ooit een plank vervangen moet worden.

Lange zijde inkorten

Lange zijde inkorten

Stap 1
Gebruik twee stroken om te zagen.

Stap 2
Leg de eerste strook op de laatste volledige strook die u al hebt gelegd.

Stap 3
Plaats de tweede strook erop en verschuif deze strook tot deze op 10 mm van de muur ligt.

Stap 4
Gebruik nu de tweede strook als een lat om de strook te zagen.

Korte zijde inkorten

Stap 1
Meet hoeveel u nog nodig hebt van de strook tot aan de muur. Doe dat aan beide hoeken. Breng de benodigde speling van 10 mm in mindering.

Stap 2
Meet vanaf de linkerkant van de strook en teken het benodigde af op de bovenzijde van de strook.

Stap 3
Zaag de bovenste laag van de strook in met een decoupeerzaag. Knak de strook om.

Stap 4
Plaats de ingekorte strook zodat de gesneden zijde tegen de wand komt te liggen. Steek de groef onder de tand, leg de strook plat en tik hem aan met behulp van een slagijzer.

Korte zijde inkorten

Onregelmatige stukken

Onregelmatige stukken

Stap 1
Schets de vorm van de te leggen strook op een papier.

Stap 2
Meet de gedeeltes die uitgezagen moeten worden op en schrijf het op het papier.

Stap 3
Teken met een potlood de uit te zagen vorm op de strook.

Stap 4
Zaag het geheel uit met een decoupeerzaag.

Stap 5
Pas de strook op de plek waar de strook moet komen te liggen. Past het geheel goed, klik de strook dan op zijn plaats.

Onderhoud

1
Een juiste schoonloopzone (bv. een deurmat) is sterk aanbevolen. Een schoonloopzone kan de vervuiling van de vloer met wel 70% terugschroeven. Goed onderhouden entreematten kunnen schurende materialen meegebracht door schoenen verwijderen en de hoeveelheid water die wordt overgebracht verminderen. Reinig de entreematten regelmatig voor optimaal resultaat. Plaats echter geen matten met een rubberen backing, rubberen meubelpoten en zwenkwielen, aangezien deze permanente vlekken kunnen achterlaten.

2
Verwijder onmiddellijk morsvlekken van de vloer om permanente vlekken te voorkomen.

3
Na het schoonmaken van de vloer moet deze binnen 1 tot 2 minuten droog zijn zodat er geen water met schoonmaakmiddel en vuil op de vloer achterblijft.

4
Plaats hard nylon beschermpads, speciaal voor pvc vloeren, van een goede kwaliteit onder de poten van stoelen en tafels. Beschermdoppen onder meubilair dienen gebruikt te worden om schade door schuring te voorkomen.

Onderhoud