VINYL VLOEREN


Deze maand verkrijgbaar vanaf
€ 24,95
€ 17,99 per m²

Alle vinylvloeren

Bekend van

Over vinyl vloeren


Waar zijn vinylvloeren van gemaakt?

De afkortingen 'vinyl' en 'pvc' staan voor 'polyvinylchloride'. Het is een soort kunststof die begin 19e eeuw bij toeval is ontdekt, toen iemand per ongeluk een fles met een ander materiaal blootstelde aan zonlicht. Inmiddels wordt vinyl en pvc gebruikt in ontelbare producten.
Vinyl vloeren bestaan doorgaans uit meerdere lagen, waarbij de bovenste laag de harde, slijtvaste laag is. Omdat vinyl een flexibele kunststof is, is het uitermate geschikt om hoge kwaliteit houtstructuur of print op te bedrukken. Dit geeft een realistisch gevoel en look waardoor het bijna niet van het echt te onderscheiden is!

Waarom is een vinylvloer de juiste keuze?

Vinyl is een materiaal dat heel geschikt is voor op de vloer. Vinylvloeren minimaliseren contactgeluiden en zijn geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast zijn vinyl vloeren zeer hygiënisch, vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken. De vinylvloeren van Handyfloor zijn gemakkelijk zelf te leggen en hebben de mooiste prints en een voelbare structuur, zodat de vinylvloer nauwelijks van echt hout te onderscheiden is.

Veel keuze in vinyl vloeren

In de collectie van Handyfloor vind u zowel click-laminaat, dryback en zelfklevende tegels als planken in allerlei stijlen. Voor uw gemak hebben we de grootste en mooiste collectie pvc-vloeren van Europa ingedeeld in 5 woonstijlen:industrieel, rustiek, Scandinavisch en luxueus.

 • Beoordeling
  Klanten geven een 9,1 / 10
 • Leverdag kiezen
  Eenvoudig plannen
 • Te veel vloer retour
  Zorgeloos bestellen
 • Transportkosten
  Gratis levering vanaf € 350,00

Bestel gratis stalen

Voor uw gemak hebben wij de grootste en mooiste collectie vinylvloeren van Europa ingedeeld in 5 woonstijlen: Rustic Living, Pure Scandinavian, Warm Classics, Industrial Loft en Black Elegance.

Bekijk de stijlen en bestel gratis stalen van uw favoriete vloeren!

Wat onze klanten zeggen

 • Super resultaat !

  Ik heb een vloer gekozen voor mijn huis en trap. Onmogelijk dacht ik maar echt een super resultaat
  Annelies Schalkwijk

 • Beslist tevreden

  Goed product voor een zeer schappelijke prijs! Ziet er natuurlijk en degelijk uit.
  Els Borra

 • Betrouwbaar en degelijke kwaliteit

  Levering, facturatie en uiteindelijk de kwaliteit is top. De vloer monteren is voor iedereen weggelegd.
  Willy Vanhonnacker

Bekijk thuis onze vinyl vloeren

Bekijk thuis welke vloer het beste bij uw interieur past. Of vergelijk uw favoriete pvc-vloeren.
Bestel nu tot 6 stalen gratis!

Kies nu uw vloer

Geschikt voor vloerverwarming

Laat warmte optimaal door

Minimale contactgeluiden

Eindelijk rust in huis

Slijtvast

Geniet jarenlang van uw vloer

Onderhoudsvriendelijk

Met stofzuiger en dweil schoonmaken

Vochtbestendig

Nooit meer problemen met vocht

Hygiënisch

Geschikt voor mensen met astma- en cara-aandoeningen

Over vinyl vloeren

Vinyl vloeren zijn sterk in opkomst. Dit type vloeren wordt ook wel vinyl laminaat of kunststof laminaat genoemd. Sinds vinylvloeren nauwelijks meer van echt hout en steen te onderscheiden zijn kiezen consumenten steeds vaker voor een vinylvloer. Ze worden in het hele huis gebruikt, bijvoorbeeld als badkamer vloer, keukenvloer of woonkamer vloer. Dat komt omdat pvc-vloeren ten opzichte van vloertypen zoals hout, laminaat en vloerzeil een aantal voordelen hebben. Zo zijn pvc-vloeren vochtbestendig, geluiddempend, gemakkelijk in onderhoud, geschikt voor vloerverwarming en erg gemakkelijk zelf te leggen.

Handyfloor Vinyl Vloeren

Handyfloor is de enige vinyl-specialist in Nederland en biedt onder eigen merk de grootste én mooiste collectie vinyl-vloeren van Europa aan. Hoewel u kunt kiezen voor verschillende legmethodes, zoals vinyl-click-laminaat, dryback vinyl en zelfklevend vinyl, zijn al onze vloeren gemakkelijk zelf te leggen. We hebben voor uw gemak de vloeren ingedeeld in vijf verschillende interieurstijlen: Rustic Living, Industrial Loft, Pure Scandinavian, Warm Classics en Black Elegance. U kunt ons assortiment bekijken in onze webshop of in één van onze showrooms. Natuurlijk adviseren wij u ook graag via 085-7730098 of per e-mail.

Soorten vinyl vloeren

Zelfklevende vinylvloeren

De zelfklevende vloer is eenvoudig op maat te knippen doordat de stroken maar 2 mm dik zijn. Hierna hoeft alleen het stickervel verwijderd te worden en kan het geplakt worden op de ondervloer. Het grootste voordeel van deze zelfklevende vloer is dat de stroken zo dun zijn (2 mm) en dat er geen zaag of lijm nodig is om hem te leggen.

Bekijk uitgebreide instructies

Click vinylvloeren

Handyfloor Click stroken zijn op maat te snijden. Nadat de snede gemaakt is, is de strook gemakkelijk te breken. De stroken worden vervolgens in elkaar geklikt. Deze click vloer van 4 of 5 mm dik heeft het voordeel dat het verhuisbaar is en direct overal overheen kan worden gelegd zolang de ondergrond maar glad en stabiel is (ideaal dus voor renovatie).

Bekijk uitgebreide instructies

Dryback vinyl vloeren

Ook de Handyfloor dryback-vloeren legt u eenvoudig en snel. Voordat u begint moet de vloer zo egaal mogelijk zijn. Daarna zijn er twee manieren om dryback te leggen. U kunt met special pvc-lijm de grond behandelen, maar u kunt ook gebruik maken van de speciale Handyfloor Adherent-ondervloer. U legt deze dan op de grond, haalt de zelfklevende stickerlaag eraf en plakt de droge dryback-stroken vast op de ondervloer. Door de geringe dikte zijn de stroken op maat te maken met een hobbymes. U hoeft alleen een lijn te trekken met een hobbymes, waarna u de strook zonder moeite op de juiste plek breekt.

Bekijk uitgebreide instructies


Voordelen van een vinylvloer

VOCHTBESTENDIG

Als parket of laminaat in contact komt met vocht levert dit vaak schade op. Hout is een natuurlijk materiaal en is erg gevoelig voor vochtigheid. Een houten vloer is daarom niet geschikt voor elke ruimte in huis.

Een vinylvloer zoals Handyfloor is vochtbestendig: er is geen hout in verwerkt en het materiaal (pvc) reageert niet op nattigheid. Daarmee is Handyfloor een ideale oplossing in elke ruimte, zelfs in de keuken of de badkamer.

MINIMAAL CONTACTGELUID

Handyfloor vinyl vloeren beperken hinderlijke contactgeluiden, zoals schuivende stoelen of tikkende hakken, tot een minimum. Hoe komt dit? Pvc heeft een hoge dichtheid. Dit betekent dat er minder lucht in zit dan bijvoorbeeld laminaat of hout.

Hoe minder lucht in het materiaal, hoe minder er een zogenaamd klankkast-effect ontstaat. Daarnaast zijn de zelfklevende Handyfloor vloeren stiller, omdat ze direct op de ondergrond worden aangebracht. Er ontstaat zo geen echoënd ‘luchtlaagje’ tussen de vloer en de ondergrond.

MAKKELIJK IN ONDERHOUD

Met een Handyfloor vinyl vloer haalt u een onderhoudsvriendelijk product in huis. Omdat de vloer vochtbestendig is, kunt u hem gewoon reinigen met een sopje. De sterke PU-beschermlaag voorkomt dat vocht in de vloer trekt.

De Handyfloor vloeren hebben bovendien een Sanosol-behandeling ondergaan die de vloer beschermt tegen de ontwikkeling van micro-organismen en ervoor zorgt dat stof en vuil zich niet kunnen hechten. Handyfloor vormt daarom niet alleen een hygiënische oplossing voor huishoudens met kinderen en dieren, maar zelfs voor mensen met astma-aandoeningen.

VLOERVERWARMING

De pvc vloeren van Handyfloor zijn ideaal te combineren met vloerverwarming. Waar u bij parket en laminaat een dure ondervloer moet plaatsen, kunt u Handyfloor meestal direct op de bestaande ondergrond leggen. In Handyfloor zit namelijk geen hout verwerkt, en hout is een materiaal dat erg gevoelig is voor verschillen in kamertemperatuur: het krimpt en zet uit bij elk temperatuurverschil.


VLOERVERWARMING ALS HOOFDVERWARMING

Een vinylvloer biedt ook een ander verwarmingsvoordeel: door de goede warmtegeleiding van pvc werkt uw vloerverwarming veel efficiënter. Bij laminaat of parket gaat veel warmte verloren door een minder goede geleiding en de extra ondervloer. Dit is eigenlijk zonde van de energie! Bij Handyfloor is dit beter geregeld: onze pvc vloeren bieden zelfs zo’n goede warmteverspreiding dat u de vloerverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken. Extra radiatoren zijn daarom niet nodig. Zo bespaart u meteen op de energiekosten.

SLIJTVAST

Een nieuwe vloer is een flinke investering. Dan is het wel zo fijn als de vloer lange tijd mooi blijft, zowel in de rustige studeerkamer als in de drukbezochte keuken. De slijtvaste Handyfloor pvc vloeren zijn daarom een uistekende keuze. Het duurzame pvc, dat uit meerdere lagen bestaat, is afgewerkt met een PU-beschermlaag. Deze waslaag vormt een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere slijtage.


HANDYFLOOR STICK, CLICK OF DRYBACK?

Kiest u voor een Handyfloor vinyl vloer, dan kunt u kiezen voor de Handyfloor Stick, Click of Dryback. Alle vloeren zijn perfect geschikt voor thuisgebruik: ze zijn bestand tegen dagelijkse invloeden – van hoge hakken tot het schuiven van stoelen. Heeft u een vloer nodig in een ruimte die intensiever gebruikt wordt, zoals een hotelkamer of kantoor? Dan zijn de Handyfloor Click en Dryback de beste keuze.