Handyfloor Superior Click Leggen

  • Leverdag kiezen
    Eenvoudig plannen
  • Teveel vloer retour
    Zorgeloos bestellen

Superior Click pvc vloeren


De Superior-collectie bestaat uit pvc-vloeren van een nieuw type, dat zich onderscheidt in kwaliteit en leggemak. De vloeren bestaan uit grote eiken planken en grote leisteentegels in verschillende kleuren. De planken zijn extra mooi vanwege de speciale luxe toplaag met 3d-structuur, ook wel register embossing genoemd. De kernlaag is gemaakt van Isocore; een speciale, zeer stabiele structuur. Dat betekent dat deze vloeren de sterkste pvc bevatten die op de markt verkrijgbaar is.
De geluiddempende en egaliserende ondervloer is al bevestigd aan de planken, waardoor de planken gemakkelijk en snel zelf te leggen zijn. Omdat de vloeren uit de Superior-collectie uit pvc-click-laminaat bestaan, kunnen ze kleine oppervlakteverschillen absorberen en hoeft de ondergrond in tegenstelling tot bij andere typen pvc-vloeren meestal niet geëgaliseerd te worden.

Belangrijk

1
De oppervlaktetemperatuur mag niet hoger dan 28˚C worden.

2
We adviseren Handyfloor pvc-click-laminaat niet in ruimtes te installeren waar het kouder dan 15°C kan worden, zoals garages, veranda’s en balkons.

3
Op plaatsen waar de vloer direct blootgesteld wordt aan de zon (zoals serres en dakvensters), op plaatsen waar sprake is van grote temperatuurverschillen (meer dan 20°C) en bij installatie op elektrisch verwarmde vloeren moet u de stroken verlijmen met een daarvoor geschikte lijm. In deze gevallen kiest u dus beter voor een pvc-dryback-vloer.

4
de korte kanten van de pvc-stroken moeten aangetikt worden met een rubberen hamer. De lange kanten kunt u er gewoon inschuiven en klikken. Zo komt de pvc-click-verbinding vast te zitten en kunnen er geen kieren ontstaan.

5
Bewaar de dozen in nette stappels en plat op een vlakke en stevige ondergrond. Sla de dozen nooit op in een vochtige omgeving of een ruimte die kouder is dan 2 ºC of warmer is dan 40 ºC.

Voorbereidingen

1
Maak de ondergrond glad door gaten te dichten of de vloer te egaliseren en zorg ervoor dat de ondergrond droog en stofvrij is. Klik hier voor informatie over het voorbereiden van de ondergrond en de vochttest.

2
Controleer of de verpakkingen hetzelfde fabricatienummer hebben.

3
Pak de stroken uit de verpakking. Laat ze gedurende 48 uur in de ruimte van installatie acclimatiseren op kamertemperatuur (min. 18°C).

4
Zorg tijdens het leggen voor een minimale kamertemperatuur van 18°C. Als u vloerverwarming heeft, zet deze dan 48 uur voor het leggen uit. 48 uur na het leggen mag de vloerverwarming weer aan, opstarten met het opstartprotocol. Let er wel op dat temperatuur niet onder de 15°C zakt.

5
Leg een meetlat of rolmaat, winkelhaak, potlood, slagijzer en afkortzaagje klaar.

Leginstructies

Stap 1
Meet de ruimte voordat je begint en bereken hoe breed de korte kant van de eerste en de laatste rij moet worden. Verdeel het zo dat de planken of tegels minimaal 8 cm breed zijn. Hieronder leest u hoe u de lange zijde inkort.

Stap 2
Laat een speling van 10 mm tussen de stroken en de muren van de ruimte, bijvoorbeeld met behulp van spietjes. Check de exacte afstand op de instructies uit de doos.

Stap 3
Begin in de linkerhoek met het plaatsen van stroken of tegels.

Stap 4
De groef (korte zwarte richel) die links naar de muur wijst moet afgesneden worden (A). De lip (lange zwarte richel) moet altijd zichtbaar zijn (B).

Stap 5
Plaats de volgende strook: houdt de strook een beetje schuin om de groef onder de lip te steken en leg dan de strook plat.

Stap 6
Gebruik een stukje vloer en plaats de groef in de korte kant van de zojuist gelegde strook. Sla met een zachte hamer tegen het stukje vloer. Dit zorgt ervoor dat de zojuist gelegde strook goed in de groef valt bij de vorige stroken.

Stap 7
Herhaal de laatste twee stappen totdat je de eerste rij planken of tegels af hebt. Hoe u de laatste plank op maat maakt, leest u bij het inkorten van de korte zijde.

Stap 8
Om de eerste strook van de volgende rij te monteren houdt u de strook op eenzelfde manier schuin, legt u de strook plat en tikt u de strook vast.

Stap 9
Gebruik restanten van meer dan 20 cm om de volgende rijen te beginnen.

Stap 10
Om de volgende rij te monteren, monteert u eerst de kopse kant van twee stroken aan elkaar. Til vervolgens beide stroken op onder een hoek van 30˚ en monteer dan de lange zijde.

Stap 11
Gebruik een stukje vloer en plaats de groef in de zojuist gelegde strook. Sla met een zachte hamer tegen het stukje vloer. Dit zorgt ervoor dat de zojuist gelegde strook goed in de groef valt bij de vorige stroken.

Leginstructies

Lange zijde inkorten

Lange zijde inkorten

Stap 1
Gebruik twee stroken om te zagen.

Stap 2
Leg de eerste strook op de laatste volledige strook die u al hebt gelegd.

Stap 3
Plaats de tweede strook erop en verschuif deze strook tot deze op 10 mm van de muur ligt.

Stap 4
Gebruik nu de tweede strook als een lat om de strook te zagen.

Korte zijde inkorten

Stap 1
Meet hoeveel u nog nodig hebt van de strook tot aan de muur. Doe dat aan beide hoeken. Breng de benodigde speling van 10 mm in mindering.

Stap 2
Meet vanaf de linkerkant van de strook en teken het benodigde af op de bovenzijde van de strook.

Stap 3
Zaag de bovenste laag van de strook in met een afkortzaagje. Knak de strook om.

Stap 4
Plaats de ingekorte strook zodat de gesneden zijde tegen de wand komt te liggen. Steek de groef onder de tand, leg de strook plat en tik hem aan met behulp van een slagijzer.

Korte zijde inkorten

Onregelmatige stukken

Onregelmatige stukken

Stap 1
Schets de vorm van de te leggen strook op een kladblaadje.

Stap 2
Meet de gedeeltes die uitgezagen moeten worden op en schrijf het op het kladblaadje.

Stap 3
Teken met een potlood de uit te zagen vorm op de strook.

Stap 4
Zaag het geheel uit met een afkortzaagje.

Stap 5
Pas de strook op de plek waar de strook moet komen te liggen. Past het geheel goed, klik de strook dan op zijn plaats.

Onderhoud

1
Een juiste schoonloopzone (bv. een deurmat) is sterk aanbevolen. Een schoonloopzone kan de vervuiling van de vloer met wel 70% terugschroeven. Goed onderhouden entreematten kunnen schurende materialen door voetverkeer verwijderen en de hoeveelheid water die wordt overgebracht verminderen. Reinig de entreematten regelmatig voor optimaal resultaat. Plaats echter geen matten met een rubberen backing, rubberen meubelpoten en zwenkwielen, aangezien deze permanente vlekken kunnen achterlaten.

2
Verwijder onmiddellijk morsvlekken van de vloer om permanente vlekken te voorkomen.

3
Na het schoonmaken van de vloer moet deze binnen 1 tot 2 minuten droog zijn zodat er geen water met schoonmaakmiddel en vuil op de vloer achterblijft.

4
Plaats hard nylon beschermpads, speciaal voor pvc vloeren, van een goede kwaliteit onder de poten van stoelen en tafels. Beschermdoppen onder meubilair dienen gebruikt te worden om schade door schuring te voorkomen.

Onderhoud