Pvc laminaat

Vind nu jouw pvc laminaat vloer!

Tijdelijk vanaf
€ 17,49 / m²

Bekijk alle pvc laminaat

Bekend van

Uitproberen wat past bij u?

Bestel vrijblijvend tot 6 stalen gratis! Binnen 3 dagen thuis!

Geweldig in één woord

Wat een geweldig product, vloer ligt er super strak in en het leggen was echt een makkie...

Esther

Geschikt voor vloerverwarming

Laat warmte optimaal door

Minimale contactgeluiden

Eindelijk rust in huis

Slijtvast

Geniet jarenlang van uw vloer

Onderhoudsvriendelijk

Met stofzuiger en dweil schoonmaken

Vochtbestendig

Nooit meer problemen met vocht

Hygiënisch

Geschikt voor mensen met astma- en cara-aandoeningen

Wat zijn pvc-laminaat vloeren?

Pvc-laminaat is een plaatmateriaal dat is opgebouwd uit verschillende lagen. Het kan meerdere doeleinden hebben, maar in de volksmond wordt meestal gedoeld op vloerbedekking. Een pvc-laminaatvloer bestaat uit losse planken, die aan elkaar gelegd worden met lijm of een kliksysteem. Pvc-laminaat is meestal opgebouwd uit vier lagen. Een kunststof onderlaag (meestal melamine), een 'dragende' laag (gemaakt van geperste houtvezels), een laagje papier (bedrukt met een print vaak een houtstructuur) en een kunststof toplaag.

Bij pvc-laminaat is de kwaliteit van groot belang voor de levensduur. Goedkoop pvc-laminaat heeft vaak een dunnere toplaag, waardoor de vloer veel sneller slijt. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen hoe intensief de vloer gebruikt wordt en daar de kwaliteit op af te stemmen. De kwaliteit van pvc-laminaat wordt meestal aangeduid met een nummer tussen 21 en 34. Nummer 21 is geschikt voor licht gebruik; nummer 34 voor zeer intensief commercieel gebruik.

Soorten pvc laminaat

Zelfklevend pvc laminaat

De zelfklevende vloer is eenvoudig op maat te knippen doordat de stroken maar 2 mm dik zijn. Hierna hoeft alleen het stickervel verwijderd te worden en kan het geplakt worden op de ondervloer. Het grootste voordeel van deze zelfklevende vloer is dat de stroken zo dun zijn (2 mm) en dat er geen zaag of lijm nodig is om hem te leggen.

Bekijk alle zelfklevend pvc laminaat

Click pvc laminaat

Handyfloor Click stroken zijn op maat te snijden. Nadat de snede gemaakt is, is de strook gemakkelijk te breken. De stroken worden vervolgens in elkaar geklikt. Deze click vloer van 4 of 5 mm dik heeft het voordeel dat het verhuisbaar is en direct overal overheen kan worden gelegd zolang de ondergrond maar glad en stabiel is (ideaal dus voor renovatie).

Bekijk alle click pvc laminaat

Dryback pvc laminaat

Ook de Handyfloor dryback-vloeren legt u eenvoudig en snel. Voordat u begint moet de vloer zo egaal mogelijk zijn. Daarna zijn er twee manieren om dryback te leggen. U kunt met special pvc-lijm de grond behandelen, maar u kunt ook gebruik maken van de speciale Handyfloor Adherent-ondervloer. U legt deze dan op de grond, haalt de zelfklevende stickerlaag eraf en plakt de droge dryback-stroken vast op de ondervloer. Door de geringe dikte zijn de stroken op maat te maken met een hobbymes. U hoeft alleen een lijn te trekken met een hobbymes, waarna u de strook zonder moeite op de juiste plek breekt.

Bekijk alle dryback pvc laminaat


Voordelen van Handyfloor pvc-laminaat

VOCHTBESTENDIG

Als parket of laminaat in contact komt met vocht levert dit vaak schade op. Hout is een natuurlijk materiaal en is erg gevoelig voor vochtigheid. Een houten vloer is daarom niet geschikt voor elke ruimte in huis.

Een pvc vloer zoals Handyfloor is vochtbestendig: er is geen hout in verwerkt en het materiaal (pvc) reageert niet op nattigheid. Daarmee is Handyfloor een ideale oplossing in elke ruimte, zelfs in de keuken of de badkamer.

MINIMAAL CONTACTGELUID

Handyfloor pvc laminaat vloeren beperken hinderlijke contactgeluiden, zoals schuivende stoelen of tikkende hakken, tot een minimum. Hoe komt dit? Pvc heeft een hoge dichtheid. Dit betekent dat er minder lucht in zit dan bijvoorbeeld laminaat of hout.

Hoe minder lucht in het materiaal, hoe minder er een zogenaamd klankkast-effect ontstaat. Daarnaast zijn de zelfklevende Handyfloor vloeren stiller, omdat ze direct op de ondergrond worden aangebracht. Er ontstaat zo geen echoënd ‘luchtlaagje’ tussen de vloer en de ondergrond.

MAKKELIJK IN ONDERHOUD

Met een Handyfloor pvc vloer haalt u een onderhoudsvriendelijk product in huis. Omdat de vloer vochtbestendig is, kunt u hem gewoon reinigen met een sopje. De sterke PU-beschermlaag voorkomt dat vocht in de vloer trekt.

De Handyfloor vloeren hebben bovendien een Sanosol-behandeling ondergaan die de vloer beschermt tegen de ontwikkeling van micro-organismen en ervoor zorgt dat stof en vuil zich niet kunnen hechten. Handyfloor vormt daarom niet alleen een hygiënische oplossing voor huishoudens met kinderen en dieren, maar zelfs voor mensen met astma-aandoeningen.

VLOERVERWARMING

De pvc laminaat vloeren van Handyfloor zijn ideaal te combineren met vloerverwarming. Waar u bij parket en laminaat een dure ondervloer moet plaatsen, kunt u Handyfloor meestal direct op de bestaande ondergrond leggen. In Handyfloor zit namelijk geen hout verwerkt, en hout is een materiaal dat erg gevoelig is voor verschillen in kamertemperatuur: het krimpt en zet uit bij elk temperatuurverschil.


VLOERVERWARMING ALS HOOFDVERWARMING

Een pvc vloer biedt ook een ander verwarmingsvoordeel: door de goede warmtegeleiding van pvc werkt uw vloerverwarming veel efficiënter. Bij laminaat of parket gaat veel warmte verloren door een minder goede geleiding en de extra ondervloer. Dit is eigenlijk zonde van de energie! Bij Handyfloor is dit beter geregeld: onze pvc laminaat vloeren bieden zelfs zo’n goede warmteverspreiding dat u de vloerverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken. Extra radiatoren zijn daarom niet nodig. Zo bespaart u meteen op de energiekosten.

SLIJTVAST

Een nieuwe vloer is een flinke investering. Dan is het wel zo fijn als de vloer lange tijd mooi blijft, zowel in de rustige studeerkamer als in de drukbezochte keuken. De slijtvaste Handyfloor pvc laminaat vloeren zijn daarom een uistekende keuze. Het duurzame pvc, dat uit meerdere lagen bestaat, is afgewerkt met een PU-beschermlaag. Deze waslaag vormt een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere slijtage.


HANDYFLOOR STICK OF CLICK?

Kiest u voor een Handfloor pvc vloer, dan kunt u kiezen voor de Handyfloor Stick of Click. Beide vloeren zijn perfect geschikt voor thuisgebruik: ze zijn bestand tegen dagelijkse invloeden – van hoge hakken tot het schuiven van stoelen. Heeft u een vloer nodig in een ruimte die intensiever gebruikt wordt, zoals een hotelkamer of kantoor? Dan is de Handyfloor Click de beste keuze.

Uitproberen en vergelijken

U weet zelf het beste wat bij uw interieur past.
Beste nu gratis tot 6 stalen om thuis uit te proberen en vergelijken.

Kies nu uw vloer