Linoleum vergelijken

HANDYFLOOR LINOLEUM
Leggemak
Onderhoudsvriendelijk
Vloerverwarming geschikt
Vochtbestendig
Slijtvast
Contactgeluiden reductie
HANDYFLOORNU VANAF
€ 24,95 € 14,99 / m²

Alle vloeren

Uitproberen wat past bij u?

Bestel vrijblijvend tot 6 stalen gratis! Binnen 3 dagen thuis!

Geweldig in één woord

Wat een geweldig product, vloer ligt er super strak in en het leggen was echt een makkie...

Esther

Linoleum of Handyfloor?

Bent u geïnteresseerd in een vloer van linoleum, maar heeft u vanwege het moeilijke legproces geen zin om eraan te beginnen? Zoekt u een vloer die gemakkelijker te onderhouden is dan linoleum en ook beter tegen vocht kan? Kijk dan eens naar de vergelijking tussen de eigenschappen van deze twee vloeren op deze pagina.

LEGGEMAK

Linoleum: Linoleum is verkrijgbaar op rollen van 2 of 4 meter breed. Het is een hele klus om een baan op maat te snijden. U dient linoleum, afhankelijk van de oppervlakte, ook nog eens te verlijmen. Dat is jammer genoeg geen simpele klus.

Handyfloor: Handyfloor legt u in drie simpele stappen, zonder speciale gereedschappen, zonder stof en met heel weinig afval. Hierbij is het wel van belang dat de ondergrond glad is.

MAKKELIJK IN ONDERHOUD

Linoleum: In principe is linoleum net zo eenvoudig te onderhouden als Handyfloor. Een vereiste is dan wel dat u de vloer periodiek dient te strippen en een nieuwe waslaag dient aan te brengen.

Handyfloor: Handyfloor maakt u schoon met een stofzuiger en dweil. Alle vloeren zijn vochtbestendig, dus het is zeker niet erg als uw emmer met sop per ongeluk omvalt. Bovendien is Handyfloor niet poreus. Vloeistoffen trekken daarom niet in de vloeren.

VLOERVERWARMING GESCHIKT

Linoleum: In principe is linoleum ook geschikt voor vloerverwarming, maar dit is wel afhankelijk van de dikte. Hoe dikker linoleum is, hoe minder goed het de warmte doorlaat.

Handyfloor: De vloeren van Handyfloor hebben een goede warmtegeleiding. Ze zijn dus geschikt voor ruimtes met vloerverwarming. Omdat Handyfloor de warmte goed doorlaat, zorgt dit ook voor lagere energiekosten.

VOCHTBESTENDIG

Linoleum: Linoleum is een natuurlijk product. Het kan wel met een vochtige doek worden afgenomen maar langdurig vocht kan leiden tot krimpen of uitzetten.

Handyfloor: De pvc-vloeren van Handyfloor zijn niet gemaakt van een natuurlijk product, waardoor de vloer vochtbestendig is. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken met water en u hoeft zich niet druk te maken over de hoeveelheid water die u daarbij gebruikt.

SLIJTVAST

Linoleum: Linoleum is een natuurproduct dat vaak is voorzien van diverse toplagen. Hierdoor is dit materiaal erg slijtvast, en wordt het dus vaak gebruikt voor commerciële doeleinden. Linoleum dient wel periodiek gestript te worden en te worden voorzien van een nieuwe waslaag.

Handyfloor: Alle vloeren zijn voorzien van een extra PU-beschermlaag. Dit betekent dat de vloeren extra duurzaam zijn.

REDUCEERT CONTACTGELUIDEN

Linoleum: Linoleum veroorzaakt ook nauwelijks contactgeluiden, mits het is verlijmd. Wanneer linoleum niet verlijmd is, kan het alleen wel weer meer geluid veroorzaken.

Handyfloor: U bent gegarandeerd van zeer weinig contactgeluiden. Dit heeft te maken met de opbouw van het materiaal. Bij Handyfloor Stick en Flex wordt dit versterkt door dat deze direct op de ondergrond verlijmd zijn. Op die manier ontstaat er geen akoestiek.

Uitproberen en vergelijken

U weet zelf het beste wat bij uw interieur past.
Bestel nu gratis tot 6 stalen om thuis uit te proberen en vergelijken.

Kies nu uw vloer