Laminaat voor vloerverwarming: Vergelijker

PVC-LAMINAAT LAMINAAT
Warmtegeleiding
Geen radiatoren
Geen ondervloer
Als hoofdverwarming bruikbaar
Totaal
PVC LAMINAAT

NU VANAF
€ 17,49 / m²

Bekijk alle vloeren

Bekend van

Uitproberen wat past bij je?

Bestel vrijblijvend tot 4 stalen gratis! Binnen 3 dagen thuis!

Geweldig in één woord

Wat een geweldig product, vloer ligt er super strak in en het leggen was echt een makkie...

Esther

Laminaat en vloerverwarming

Ben je gecharmeerd van laminaat maar wil je ook jouw vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken? Heb je al gedacht aan de isolerende werking van laminaat? En aan het feit dat je bij laminaat extra radiatoren moet plaatsen en een dure ondervloer aan dient te schaffen?

Kies dan voor Handyfloor. Dat is een soort laminaat, maar dan wel geschikt voor vloerverwarming.

WARMTE GELEIDING

LAMINAAT

Met traditioneel laminaat gaat veel warmte verloren. Hout is nu eenmaal een materiaal met een hoge warmteweerstand. Bovendien is traditioneel laminaat dikker dan pvc laminaat, zeker in combinatie met de vereiste ondervloer. Hierdoor heeft de warmte nog meer tijd en moeite nodig om door het materiaal heen te komen en de ruimte te verwarmen. Met als gevolg: veel warmteverlies en hogere energiekosten.

PVC LAMINAAT

Handyfloor is dun en heeft een lage warmteweerstand. Dit is ideaal in combinatie met vloerverwarming. Nadat je de verwarming heeft aangezet, voel je binnen de kortste keren het resultaat: een heerlijk warme vloer én ruimte. Door de goede warmtegeleiding wordt het warmeverlies geminimaliseerd. En dat zie je terug in de energierekening!

GEEN RADIATOREN

LAMINAAT

De warmtegeleiding van traditioneel laminaat is erg laag. Daardoor gaat veel warmte van de vloerverwarming verloren en is het moeilijk de ruimte op temperatuur te krijgen. Als je kiest voor traditioneel laminaat volstaat vloerverwarming niet als volledige verwarming. Extra radiatoren zijn daarom een must.

PVC LAMINAAT

Een Handyfloor geleidt warmte van de vloerverwarming erg goed. Daarmee wordt het plaatsen van extra radiatoren overbodig. De vloerverwarming biedt voldoende warmte om de ruimte op een aangename temperatuur te brengen. Daarmee bespaar je flink op de kosten, want extra radiatoren zijn een grote investering – iets wat je waarschijnlijk niet wilt als je voor vloerverwarming kiest.

GEEN ONDERVLOER

LAMINAAT

Traditioneel laminaat is een houtproduct, dat niet goed tegen grote temperatuurverschillen kan. De vloerverwarming zorgt ervoor dat het laminaat uitzet bij warmte. Om te voorkomen dat de vloer hierdoor schade lijdt, is een ondervloer essentieel. Zo’n isolerende onderlaag is een extra kostenpost waar je rekening mee moet houden.

PVC LAMINAAT

Handyfloor kan je direct op een egale ondergrond plaatsen. Een ondervloer is meestal niet nodig, en dat scheelt: een ondervloer houdt namelijk veel warmte van de vloerverwarming tegen. Door de directe plaatsing van Handyfloor presteert jouw vloerverwarming optimaal.

VLOERVERWARMING ALS HOOFDVERWARMING

LAMINAAT

Een nadeel van traditioneel laminaat is de minder goede warmtegeleiding. Hierdoor is jouw vloerverwarming alleen als bijverwarming te gebruiken: prettig voor jouw voeten, maar niet voldoende voor een aangename temperatuur in heel de ruimte. Houdt daar rekening mee.

PVC LAMINAAT

In combinatie met Handyfloor is vloerverwarming een ideale warmtebron. Handyfloor laat de warmte goed door en verspreidt deze bovendien gelijkmatig door de ruimte. Je kunt jouw vloerverwarming daardoor als hoofdverwarming inzetten, en niet slechts als onderdeel van jouw verwarmingssysteem.

Uitproberen en vergelijken

Je weet zelf het beste wat bij jouw interieur past.
Bestel nu gratis tot 4 stalen om thuis uit te proberen en vergelijken.

Bestel nu gratis stalen