Woonkamer vloer inspiratie


Handyfloor
Geschikt voor vloerverwarming
Vochtbestendig
Onderhoudsvriendelijk
Minimale contactgeluiden
Totaal
Ben je bezig met het samenstellen van een compleet nieuwe inrichting voor de woonkamer? Misschien ga je wel verhuizen of ben je gewoon helemaal klaar met jouw oude woonkamer. Bekijk hier ideeën en tips voor het inrichten van de woonkamer en laat je inspireren!

Uitproberen en vergelijken

Je weet zelf het beste wat bij jouw interieur past.
Vraag nu gratis tot 3 stalen om thuis uit te proberen en vergelijken.

Bekijk onze woonkamer vloeren

Welke woonstijl past er in jouw woonkamer?

 

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor sfeer je in jouw woonkamer wilt. Ga je bijvoorbeeld voor een landelijke, een klassieke of juist een Scandinavische woonstijl? Iedere woonstijl heeft zijn of haar specifieke kenmerken, kleuren en sfeer.

Misschien ga je wel voor een donkere, warme houtlook vloer in combinatie met sfeervolle meubels? Dan zal een warme woonstijl waarschijnlijk bij je passen. Of misschien kies je liever voor een ruige betonlook in combinatie met stoere materialen zoals staal en leer. In dat geval past de industriële woonstijl bij jou.

Tip: stel een moodboard samen

 

Door een moodboard samen te stellen komt de look & feel voor jouw nieuwe woonkamer tot leven. Knipsels uit tijdschriften, vloer-, stof- of kleurstalen samenstellen en combineren tot een moodboard zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat van de nieuwe woonkamer. Hierdoor is makkelijk beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld meubels, een kleur op de wand of een nieuwe vloer.

Bij Handyfloor kan je 3 gratis vloerstalen aanvragen van uw favoriete vloeren. Zo kunt u uw ideale moodboard samen stellen en bekijken welke pvc vloer het beste bij jou en jouw woonkamer past.


Welke pvc vloer spreekt je het meeste aan?

Een pvc vloer vormt de ideale basis voor elke woonkamer

De pvc vloeren van Handyfloor zijn niet alleen prachtig in jouw woonkamer, maar ook enorm praktisch in elk opzicht. Zo zijn pvc vloeren geschikt voor vloerverwarming, hygiënisch, vochtbestendig en minimaliseren ze contactgeluiden.


Bepaal de juiste legrichting

Bij het leggen van een nieuwe vloer dien je rekening te houden met de legrichting. Zo kan je jouw nieuwe vloer verticaal, horizontaal of misschien wel diagonaal in jouw woonkamer leggen. De legrichting bepaalt namelijk hoe groot, lang of breedt jouw woonkamer oogt.


Houdt rekening met lichtinval

De kleurtoon van een vloer is erg bepalend voor de sfeer in jouw woonkamer. Buiten dat dien je ook rekening te houden met de lichtinval in jouw woonkamer. Heb je grote ramen op het zuiden, dan zal een vloer een stuk lichter ogen dan wanneer je ramen hebt op het noorden.


Kies voor contrasten in kleur én vorm

Tijdens het inrichten van jouw woonkamer dien je er rekening mee te houden dat de meubels afsteken bij jouw vloer en/of muren. Door te variëren in het gebruik van vormen creëer je een speels effect in jouw woonkamer.

Wist je dat:

► Er bij een pvc vloer geen vochtschade kan ontstaan? Het materiaal pvc neemt namelijk geen vocht op en vocht loopt ook niet tussen de planken door.

► De pvc vloeren van Handyfloor een vuilafstotende laag bevatten? Waardoor vuil extra gemakkelijk te verwijderen is.

► De pvc vloeren van Handyfloor een Sanosol-behandeling hebben ondergaan? Deze speciale behandeling voorkomt dat vuil in het pvc trekt en remt de groei van micro-orgranismen sterk.


Inspiratie opdoen voor een andere ruimte?

Woonkamer pvc vloerenBekijk onze woonkamer pvc vloeren