Woonkamer vloer inspiratie


Handyfloor
Geschikt voor vloerverwarming
Vochtbestendig
Onderhoudsvriendelijk
Minimale contactgeluiden
Totaal
Bent u bezig met het samenstellen van een compleet nieuwe inrichting voor de woonkamer? Misschien gaat u wel verhuizen of bent u gewoon helemaal klaar met uw oude woonkamer. Bekijk hier ideeën en tips voor het inrichten van de woonkamer en laat u inspireren!


Nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier ons magazine.

Uitproberen en vergelijken

U weet zelf het beste wat bij uw interieur past.
Vraag nu gratis tot 6 stalen om thuis uit te proberen en vergelijken.

Bekijk onze Woonkamer vloeren

Welke woonstijl past er in uw woonkamer?

 

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor sfeer u in uw woonkamer wilt. Gaat u bijvoorbeeld voor een landelijke, een klassieke of juist een Scandinavische woonstijl? Iedere woonstijl heeft zijn of haar specifieke kenmerken, kleuren en sfeer.

Misschien gaat u wel voor een donkere, warme houtlook vloer in combinatie met sfeervolle meubels? Dan zal een warme woonstijl waarschijnlijk bij u passen. Of misschien kiest u liever voor een ruige betonlook in combinatie met stoere materialen zoals staal en leer. In dat geval past de industriële woonstijl bij u.

Tip: stel een moodboard samen

 

Door een moodboard samen te stellen komt de look & feel voor uw nieuwe woonkamer tot leven. Knipsels uit tijdschriften, vloer-, stof- of kleurstalen samenstellen en combineren tot een moodboard zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat van de nieuwe woonkamer. Hierdoor is makkelijk beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld meubels, een kleur op de wand of een nieuwe vloer.

Bij Handyfloor kunt u 6 gratis vloerstalen aanvragen van uw favoriete vloeren. Zo kunt u uw ideale moodboard samen stellen en bekijken welke pvc vloer het beste bij u en uw woonkamer past.


Welke pvc vloer spreekt u het meeste aan?

Een pvc vloer vormt de ideale basis voor elke woonkamer

De pvc vloeren van Handyfloor zijn niet alleen prachtig in uw woonkamer, maar ook enorm praktisch in elk opzicht. Zo zijn pvc vloeren geschikt voor vloerverwarming, hygiënisch, vochtbestendig en minimaliseren ze contactgeluiden.


Bepaal de juiste legrichting

Bij het leggen van een nieuwe vloer dient u rekening te houden met de legrichting. Zo kunt u uw nieuwe vloer verticaal, horizontaal of misschien wel diagonaal in uw woonkamer leggen. De legrichting bepaalt namelijk hoe groot, lang of breedt uw woonkamer oogt.


Houdt rekening met lichtinval

De kleurtoon van een vloer is erg bepalend voor de sfeer in uw woonkamer. Buiten dat dient u ook rekening te houden met de lichtinval in uw woonkamer. Heeft u grote ramen op het zuiden, dan zal een vloer een stuk lichter ogen dan wanneer u ramen heeft op het noorden.


Kies voor contrasten in kleur én vorm

Tijdens het inrichten van uw woonkamer dient u er rekening mee te houden dat de meubels afsteken bij uw vloer en/of muren. Door te variëren in het gebruik van vormen creëert u een speels effect in uw woonkamer.

Wist u dat:

► Er bij een pvc vloer geen vochtschade kan ontstaan? Het materiaal pvc neemt namelijk geen vocht op en vocht loopt ook niet tussen de planken door.

► De pvc vloeren van Handyfloor een vuilafstotende laag bevatten? Waardoor vuil extra gemakkelijk te verwijderen is.

► De pvc vloeren van Handyfloor een Sanosol-behandeling hebben ondergaan? Deze speciale behandeling voorkomt dat vuil in het pvc trekt en remt de groei van micro-orgranismen sterk.


Inspiratie opdoen voor een andere ruimte?

Woonkamer pvc vloeren

NU VANAF
€ 24,95 € 14,99 / m²

Bekijk onze woonkamer pvc vloeren