Keukenvloer inspiratie

Handyfloor
Vochtbestendig
Eenvoudig te reinigen
Hygiënisch
TotaalOp zoek naar een nieuwe keuken en wil je ook de vloer aanpakken? De keuken neemt een steeds prominentere plaats in in de meeste huizen. Gezellig rondom de eettafel zitten, samen koken of gewoon een kop thee drinken. Omdat er dus steeds meer tijd word doorgebracht in de keuken is het ook belangrijk dat deze ruimte stijlvol is ingericht en één is met de rest van jouw huis. Bekijk hier ideeën en tips voor het kiezen van de ideale keukenvloer en laat je inspireren!

Welke woonstijl past er in jouw keuken?

 

Natuurlijk is het belangrijk om te bepalen wat voor sfeer je wilt dat jouw keuken uitstraalt. Gaat u bijvoorbeeld voor een Scandinavische, klassiek donkere of een landelijke leefkeuken? Een keuken moet uiteraard ook bij de rest van jouw huis passen, wanneer je in een industriële loft woont kan je bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook pvc vloer in uw keuken. Of wellicht kies je liever voor een keuken met een warme bruine houten vloer, passend bij een warme woonstijl.

Tip: stel een moodboard samen

 

Door een moodboard samen te stellen komt de look & feel voor jouw nieuwe keuken tot leven. Knipsels uit tijdschriften, vloer-, stof- of kleurstalen samenstellen en combineren tot een moodboard zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat van de nieuwe keuken. Hierdoor is makkelijk beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld meubels, een kleur op de wand of een nieuwe vloer.

Bij Handyfloor kunt u 3 gratis vloerstalen aanvragen van jouw favoriete vloeren. Zo kan je jouw ideale moodboard samen stellen en bekijken welke pvc vloer het beste bij jou en jouw keuken past.


Welke pvc keukenvloer spreekt je het meeste aan?

Een pvc vloer vormt de ideale basis voor elke keuken

De pvc vloeren van Handyfloor zijn niet alleen prachtig in jouw keuken, maar ook enorm praktisch in elk opzicht. Zo zijn pvc vloeren geschikt voor vloerverwarming, hygiënisch, vochtbestendig en trekken er geen vlekken in.


Bepaal de juiste legrichting

Bij het leggen van een nieuwe vloer dien je rekening te houden met de legrichting. Zo kan je jouw nieuwe vloer verticaal, horizontaal of misschien wel diagonaal in jouw keuken leggen. De legrichting bepaalt namelijk hoe groot, lang of breed jouw slaapkamer oogt.


Houdt rekening met lichtinval

De kleurtoon van een vloer is erg bepalend voor de sfeer in jouw keuken. Buiten dat dien je ook rekening te houden met de lichtinval in jouw keuken. Heb je grote ramen op het zuiden, dan zal een vloer een stuk lichter ogen dan wanneer je ramen hebt op het noorden.


Kies voor contrasten in kleur én vorm

Tijdens het inrichten van jouw keuken dien je er rekening mee te houden dat de meubels afsteken bij jouw vloer en/of muren. Door te variëren in het gebruik van vormen creëer je een speels effect in jouw keuken.

Wist je dat:

► Er bij een pvc vloer geen vochtschade kan ontstaan? Het materiaal pvc neemt namelijk geen vocht op en vocht loopt ook niet tussen de planken door.

► De pvc vloeren van Handyfloor een vuilafstotende laag bevatten? Waardoor vuil extra gemakkelijk te verwijderen is.

► De pvc vloeren van Handyfloor een Sanosol-behandeling hebben ondergaan? Deze speciale behandeling voorkomt dat vuil in het pvc trekt en remt de groei van micro-orgranismen sterk.


Inspiratie opdoen voor een andere ruimte?

Pvc keuken vloeren
Bekijk onze pvc keuken vloeren