Badkamer vloer - Interieur ideeën én vloer inspiratie | Handyfloor

Badkamer vloer inspiratie

Handyfloor
Vochtbestendig
Eenvoudig te reinigen
Voorkomt uitglijden
Geschikt voor vloerverwarming
Totaal

Plannen voor een nieuwe badkamer? Lekker lang badderen, uitgebreid douchen of gewoon even in de spiegel kijken, het gebeurt allemaal in de badkamer. Een belangrijk onderdeel van de badkamer is natuurlijk de vloer en de muur, je wilt immers dat deze hygiënisch zijn maar bovenal in de stijl van de rest van je badkamer passen. Het prettige aan de pvc vloeren voor de badkamer van Handyfloor is dat deze waterbestendig zijn, geschikt voor vloerverwarming en bovenal extreem hygiënisch. Bekijk hier ideeën en tips voor het kiezen van de ideale badkamer vloer en laat u inspireren!

Uitproberen en vergelijken

U weet zelf het beste wat bij uw interieur past.
Vraag nu gratis tot 3 stalen om thuis uit te proberen en vergelijken.

Bekijk onze Badkamer vloeren

Welke woonstijl past er in uw badkamer?

 

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor sfeer u in uw badkamer wilt. Gaat u bijvoorbeeld voor een landelijke, een klassieke of juist een Scandinavische woonstijl? Iedere woonstijl heeft zijn of haar specifieke kenmerken, kleuren en sfeer.

Misschien gaat u wel voor een donkere, warme houtlook vloer in combinatie met sfeervolle meubels? Dan zal een warme woonstijl waarschijnlijk bij u passen. Of misschien kiest u liever voor een ruige betonlook in combinatie met stoere materialen zoals staal en leer. In dat geval past de industriële woonstijl bij u.

Tip: stel een moodboard samen

 

Door een moodboard samen te stellen komt de look & feel voor uw nieuwe badkamer tot leven. Knipsels uit tijdschriften, vloer-, stof- of kleurstalen samenstellen en combineren tot een moodboard zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat van de nieuwe badkamer. Hierdoor is het makkelijk beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld badkamermeubels, een tegelsoort op de wand of een vloer.

Bij Handyfloor kunt u 3 gratis vloerstalen aanvragen van uw favoriete vloeren. Zo kunt u uw ideale moodboard samen stellen en bekijken welke pvc vloer het beste bij u en uw badkamer past.


Welke pvc vloer spreekt u het meeste aan?

Een pvc vloer vormt de ideale basis voor elke badkamer

Een pvc vloer voor in je badkamer is niet alleen prachtig en sfeervol, maar ook enorm praktisch in elk opzicht. Zo zijn pvc vloeren geschikt voor vloerverwarming, hygiënisch, vochtbestendig en trekken er geen vlekken in.


Bepaal de juiste legrichting

Bij het leggen van een nieuwe vloer dient u rekening te houden met de legrichting. Zo kunt u uw nieuwe vloer verticaal, horizontaal of misschien wel diagonaal in uw badkamer leggen. De legrichting bepaalt namelijk hoe groot, lang of breedt uw badkamer oogt.


Houdt rekening met lichtinval

De kleurtoon van een vloer is erg bepalend voor de sfeer in uw badkamer. Zo geven witte tegels bijvoorbeeld een klinische uitstraling maar geeft een donkere tegel juist een chique uitstraling waardoor sanitair er goed uitspringt. Buiten dat dient u ook rekening te houden met de lichtinval in uw badkamer. Heeft u grote ramen op het zuiden, dan zal een vloer een stuk lichter ogen dan wanneer u ramen heeft op het noorden.

Wist u dat:

► Er bij een pvc vloer geen vochtschade kan ontstaan? Het materiaal pvc neemt namelijk geen vocht op en vocht loopt ook niet tussen de planken door.

► De pvc vloeren van Handyfloor een vuilafstotende laag bevatten? Waardoor vuil extra gemakkelijk te verwijderen is.

► De pvc vloeren van Handyfloor een Sanosol-behandeling hebben ondergaan? Deze speciale behandeling voorkomt dat vuil in het pvc trekt en remt de groei van micro-orgranismen sterk.


Inspiratie opdoen voor een andere ruimte?