EIKEN VLOEREN

BELEEF HET GEVOEL VAN HOUT
zonder de nadelen!

NU VANAF
€ 24,95 € 19,99 / m²

Alle eiken vloeren

Bekend van

Uitproberen wat past bij u?

Bestel vrijblijvend tot 3 stalen gratis! Binnen 3 dagen thuis!

Geweldig in één woord

Wat een geweldig product, vloer ligt er super strak in en het leggen was echt een makkie...

Esther

Geschikt voor vloerverwarming

Laat warmte optimaal door

Minimale contactgeluiden

Eindelijk rust in huis

Slijtvast

Geniet jarenlang van uw vloer

Onderhoudsvriendelijk

Met stofzuiger en dweil schoonmaken

Vochtbestendig

Nooit meer problemen met vocht

Hygiënisch

Geschikt voor mensen met astma- en cara-aandoeningen

Eiken vloeren van pvc - net écht hout!


Wat zijn eiken vloeren van pvc?
Een eiken vloer van pvc is een kunststof product dat, net zoals eiken vloeren bestaat uit stroken. Het grote voordeel van een eiken vloer van pvc is dat deze maar 2 tot 4 mm dik is, waardoor de vloer gemakkelijk te knippen of snijden is.


Pvc eiken vs. echte eiken vloeren
Twijfelt u tussen een natuurlijke eiken vloer of een eiken vloer van pvc? Ondanks het feit dat een natuurlijke eiken vloer warm en natuurlijk oogt, vergt deze veel onderhoud. Kunststof eiken vloeren hoeven niet na een aantal jaren opnieuw behandeld te worden en zijn over het algemeen goedkoper dan eiken vloeren. In tegenstelling tot natuurlijke eiken vloeren, zijn pvc vloeren van Handyfloor zeer goede geleiders van vloerverwarming en waterbestendig. Bovendien zijn alle pvc vloeren geluiddempend wat ervoor zorgt dat loopgeluiden juist geminimaliseerd worden, terwijl een natuurlijke eikenhouten vloer dit geluid juist versterkt.

Op deze website vind u een breed scala aan eiken vloeren van pvc en deze zijn zowel online als via onze showrooms bestelbaar. Wilt u liever eerst onze eiken vloeren van pvc zelf bekijken en voelen? Bestel dan tot 3 gratis stalen door op 'bestel gratis staal' te klikken bij uw favoriete vloeren!

Soorten eiken vloeren

Zelfklevende eiken vloeren

De zelfklevende vloer is eenvoudig op maat te knippen doordat de stroken maar 2 mm dik zijn. Hierna hoeft alleen het stickervel verwijderd te worden en kan het geplakt worden op de ondervloer. Het grootste voordeel van deze zelfklevende vloer is dat de stroken zo dun zijn (2 mm) en dat er geen zaag of lijm nodig is om hem te leggen.

Bekijk uitgebreide instructies

Click eiken vloeren

Handyfloor Click stroken zijn op maat te snijden. Nadat de snede gemaakt is, is de strook gemakkelijk te breken. De stroken worden vervolgens in elkaar geklikt. Deze click vloer van 4 of 5 mm dik heeft het voordeel dat het verhuisbaar is en direct overal overheen kan worden gelegd zolang de ondergrond maar glad en stabiel is (ideaal dus voor renovatie).

Bekijk uitgebreide instructies

Dryback eiken vloeren

Ook de Handyfloor dryback-vloeren legt u eenvoudig en snel. Voordat u begint moet de vloer zo egaal mogelijk zijn. Daarna zijn er twee manieren om dryback te leggen. U kunt met special pvc-lijm de grond behandelen, maar u kunt ook gebruik maken van de speciale Handyfloor Adherent-ondervloer. U legt deze dan op de grond, haalt de zelfklevende stickerlaag eraf en plakt de droge dryback-stroken vast op de ondervloer. Door de geringe dikte zijn de stroken op maat te maken met een hobbymes. U hoeft alleen een lijn te trekken met een hobbymes, waarna u de strook zonder moeite op de juiste plek breekt.

Bekijk uitgebreide instructies


Voordelen van Handyfloor eiken vloeren

VOCHTBESTENDIG

Als een natuurlijke eiken vloer in contact komt met vocht levert dit vaak schade op. Hout is een natuurlijk materiaal en is erg gevoelig voor vocht. Een eikenhouten vloer is daarom niet geschikt voor elke ruimte in huis.

Een eiken pvc vloer van Handyfloor is vochtbestendig: er is geen hout in verwerkt en het kunststof materiaal (pvc) reageert niet op nattigheid. Daarmee is Handyfloor de ideale oplossing in elke ruimte, en wordt daarom ook vaak gebruikt in de keuken of de badkamer.

MINIMAAL CONTACTGELUID

Handyfloor pvc vloeren dempen geluiden, zoals loopgeluiden en het schuiven van stoelen. Dit is te danken aan de hoge dichtheid van pvc, wat ervoor zorgt dat er minder lucht in zit in natuurlijke eiken vloeren.

Hoe minder lucht in het materiaal, hoe minder er een zogenaamd klankkast-effect ontstaat. Daarnaast zijn de zelfklevende Handyfloor vloeren stiller, omdat ze direct op de ondergrond worden aangebracht. Er ontstaat zo geen ‘luchtlaagje’ tussen de vloer en de ondergrond wat een echo-geluid voorkomt.

MAKKELIJK IN ONDERHOUD

Handyfloor vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk, en omdat de vloer vochtbestendig is, kunt u deze gewoon reinigen met een natte dweil. Dankzij de PU-beschermlaag kan vocht niet in de vloer trekken.

De Handyfloor vloeren hebben bovendien een Sanosol-behandeling ondergaan die de vloer beschermt tegen de ontwikkeling van micro-organismen en ervoor zorgt dat stof en vuil zich niet kunnen netselen. Handyfloor vormt daarom niet alleen een hygiënische oplossing voor huishoudens met kinderen en huisdieren, maar zelfs voor mensen met astma-aandoeningen.

VLOERVERWARMING

De pvc vloeren van Handyfloor zijn ideaal te combineren met vloerverwarming. Waar u bij eiken vloeren een dure ondervloer moet plaatsen, kunt u Handyfloor meestal direct op de bestaande ondergrond leggen. In Handyfloor zit namelijk geen hout verwerkt, en hout is een materiaal dat erg gevoelig is voor verschillen in kamertemperatuur: het krimpt en zet uit bij elk temperatuurverschil.


VLOERVERWARMING ALS HOOFDVERWARMING

Een pvc vloer biedt ook een ander verwarmingsvoordeel: door de goede warmtegeleiding van pvc werkt uw vloerverwarming veel efficiënter. Natuurlijke eiken vloeren kunnen hout vaak niet verdragen en geleiden minder goed waardoor veel warme verloren gaat. Onze pvc vloeren bieden een zodanige warmteverspreiding, dat u de vloerverwarming zelfs als hoofdverwarming kunt gebruiken. U bespaart zo tegelijkertijd op uw energiekosten.

SLIJTVAST

Een vloer heeft het vaak het meeste te verdragen en daarom is het belangrijk dat de vloer tegen een stootje kan. Eiken vloeren moeten vaak om de zoveel jaar behandeld worden, maar met de slijtvaste Handyfloor eiken pvc vloeren is dit niet nodig.Het duurzame pvc, dat uit meerdere lagen bestaat, is afgewerkt met een PU-beschermlaag. Deze waslaag vormt een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere slijtage en zo kunt u jarenlang genieten van de vloer.


HANDYFLOOR STICK, CLICK OF DRYBACK?

Kiest u voor een Handfloor pvc vloer, dan kunt u kiezen voor de Handyfloor Stick, Click of Dryback. Handyfloor biedt eiken pvc vloeren in zowel Stick, Click en Dryback versie aan en zijn perfect geschikt voor thuisgebruik: ze zijn bestand tegen dagelijkse invloeden – van hoge hakken tot het schuiven van stoelen. Heeft u een vloer nodig in een ruimte die intensiever gebruikt wordt, zoals een restaurant of winkel? Dan is de Handyfloor Click de beste keuze.

Uitproberen en vergelijken

U weet zelf het beste wat bij uw interieur past.
Beste nu gratis tot 3 stalen om thuis uit te proberen en vergelijken.

Kies nu uw vloer