Handyfloor Pvc-click-laminaat leggen

  • Leverdag kiezen
    Eenvoudig plannen
  • Teveel vloer retour
    Zorgeloos bestellen

Click pvc leggen


De stroken en tegels van Handyfloor pvc-click-vloeren zijn gemakkelijk op maat te maken. U snijdt ze in met een stanleymes en breekt ze door. Vervolgens klikt u de stroken in elkaar. De pvc-click-vloeren van 4 of 5 mm dik zijn gemakkelijk te leggen, te verhuizen en te verwijderen en kunnen met behulp van een ondervloer overal overheen worden gelegd.

Belangrijk

1
De oppervlaktetemperatuur mag niet hoger dan 28˚C worden.

2
We adviseren Handyfloor pvc-click-laminaat niet in ruimtes te installeren waar het kouder dan 15°C kan worden, zoals garages, veranda’s en balkons.

3
Op plaatsen waar de vloer direct blootgesteld wordt aan de zon (zoals serres en dakvensters), op plaatsen waar sprake is van grote temperatuurverschillen (meer dan 20°C) en bij installatie op elektrisch verwarmde vloeren moet u de stroken verlijmen met een daarvoor geschikte lijm. In deze gevallen kiest u dus beter voor een pvc-dryback-vloer.

4
Er kunnen kieren ontstaan als u gebruik maakt van een verende ondervloer. Check dus altijd bij een van onze werknemers of uw ondervloer geschikt is voor pvc-vloeren of koop uw ondervloer bij Handyfloor.

5
Niet alleen de lange kanten, maar ook de korte kanten van de pvc-stroken moeten aangetikt worden met een rubberen hamer of aangedrukt worden met een roller. Zo komt de pvc-click-verbinding vast te zitten en kunnen er geen kieren ontstaan.

6
Bewaar de dozen in nette stappels en plat op een vlakke en stevige ondergrond. Sla de dozen nooit op in een vochtige omgeving of een ruimte die kouder is dan 2 ºC of warmer is dan 40 ºC.

Voorbereidingen

1
Maak de ondergrond glad door gaten te dichten of de vloer te egaliseren en zorg ervoor dat de ondergrond droog en stofvrij is. Klik hier voor informatie over het voorbereiden van de ondergrond en de vochttest.

2
Controleer of de verpakkingen hetzelfde fabricatienummer hebben.

3
Pak de stroken uit de verpakking. Laat ze gedurende 48 uur in de ruimte van installatie acclimatiseren op kamertemperatuur (min. 18°C).

4
Zorg tijdens het leggen voor een minimale kamertemperatuur van 18°C. Als u vloerverwarming heeft, zet deze dan 48 uur voor het leggen uit. 48 uur na het leggen mag de vloerverwarming weer aan. Let er wel op dat temperatuur niet onder de 15°C zakt.

5
Leg een meetlat of rolmaat, winkelhaak, potlood, slagijzer, stanleymes en/of pvc-zaagje.

Base ondervloer

1
Egaliseert onregelmatigheden niet groter dan 3mm breed en 2mm diep.

2
Zie leginstructies van de Base ondervloer.

3
Volg de instructies op de verpakking van de Base ondervloer.

Leginstructies

Stap 1
Meet de ruimte voordat je begint en bereken hoe breed de korte kant van de eerste en de laatste rij moet worden. Verdeel het zo dat de planken of tegels minimaal 8 cm breed zijn. Hieronder leest u hoe u de lange zijde inkort.

Stap 2
Laat een speling van 4 tot 5 mm tussen de stroken en de muren van de ruimte, bijvoorbeeld met behulp van spietjes. Check de exacte afstand op de instructies uit de doos.

Stap 3
Begin in de linkerhoek met het plaatsen van stroken of tegels.

Stap 4
De groef (korte zwarte richel) die links naar de muur wijst moet afgesneden worden (A). De lip (lange zwarte richel) moet altijd zichtbaar zijn (B).

Stap 5
Plaats de volgende strook: houdt de strook een beetje schuin om de groef onder de lip te steken en leg dan de strook plat.

Stap 6
Gebruik een stukje vloer en plaats de groef in de korte kant van de zojuist gelegde strook. Sla met een zachte hamer tegen het stukje vloer. Dit zorgt ervoor dat de zojuist gelegde strook goed in de groef valt bij de vorige stroken.

Stap 7
Herhaal de laatste twee stappen totdat je de eerste rij planken of tegels af hebt. Hoe u de laatste plank op maat maakt, leest u bij het inkorten van de korte zijde.

Stap 8
Om de eerste strook van de volgende rij te monteren houdt u de strook op eenzelfde manier schuin, legt u de strook plat en tikt u de strook aan.

Stap 9
Gebruik restanten van meer dan 15 cm om de volgende rijen te beginnen.

Stap 10
Om de kopse kanten met elkaar te verbinden plaatst u een plank of tegel op de volgende en met behulp van een rubberen hamer tikt u deze vast.

Stap 11
Gebruik een stukje vloer en plaats de groef in de zojuist gelegde strook. Sla met een zachte hamer tegen het stukje vloer. Dit zorgt ervoor dat de zojuist gelegde strook goed in de groef valt bij de vorige stroken.

Leginstructies

Lange zijde inkorten

Lange zijde inkorten

Stap 1
Gebruik twee stroken om te snijden.

Stap 2
Leg de eerste strook op de laatste volledige strook die u al hebt gelegd.

Stap 3
Plaats de tweede strook erop en verschuif deze strook tot deze op 4 tot 5 mm van de muur ligt.

Stap 4
Gebruik nu de tweede strook als een lat om de strook te snijden.

Korte zijde inkorten

Stap 1
Meet hoeveel u nog nodig hebt van de strook tot aan de muur. Doe dat aan beide hoeken. Breng de benodigde speling van 4 tot 5 mm in mindering.

Stap 2
Meet vanaf de linkerkant van de strook en teken het benodigde af op de bovenzijde van de strook.

Stap 3
Snijd de bovenste laag van de strook in met een stanleymes. Knak de strook om.

Stap 4
Plaats de ingekorte strook zodat de gesneden zijde tegen de wand komt te liggen. Steek de groef onder de tand, leg de strook plat en tik hem aan met behulp van een slagijzer.

Korte zijde inkorten

Onregelmatige stukken

Onregelmatige stukken

Stap 1
Schets de vorm van de te leggen strook op een kladblaadje.

Stap 2
Meet de gedeeltes die uitgesneden moeten worden op en schrijf het op het kladblaadje.

Stap 3
Teken met een potlood de uit te snijden vorm op de strook.

Stap 4
Snijd of zaag het geheel uit met een stanleymes of pvc-zaagje.

Stap 5
Pas de strook op de plek waar de strook moet komen te liggen. Past het geheel goed, klik de strook dan op zijn plaats.

Onderhoud

1
Een juiste schoonloopzone (bv. een deurmat) is sterk aanbevolen. Een schoonloopzone kan de vervuiling van de vloer met wel 70% terugschroeven. Goed onderhouden entreematten kunnen schurende materialen door voetverkeer verwijderen en de hoeveelheid water die wordt overgebracht verminderen. Reinig de entreematten regelmatig voor optimaal resultaat. Plaats echter geen matten met een rubberen backing, rubberen meubelpoten en zwenkwielen, aangezien deze permanente vlekken kunnen achterlaten.

2
Verwijder onmiddellijk morsvlekken van de vloer om permanente vlekken te voorkomen.

3
Na het schoonmaken van de vloer moet deze binnen 1 tot 2 minuten droog zijn zodat er geen water met schoonmaakmiddel en vuil op de vloer achterblijft.

4
Plaats hard nylon beschermpads, speciaal voor pvc vloeren, van een goede kwaliteit onder de poten van stoelen en tafels. Beschermdoppen onder meubilair dienen gebruikt te worden om schade door schuring te voorkomen.

Onderhoud