Maak je vloer speciaal met deze creatieve vloerpatronen

Heb je een voorkeur voor een vloer met houtlook, maar ben je bang dat je ruimte te saai wordt? Geen nood, want op deze pagina vind je genoeg inspiratie!


Visgraatpatroon

Bij visgraat worden de stroken of planken in een patroon neergelegd waarbij de kopse kant van de ene plank haaks aansluit aan de lange zijde van de andere plank. Deze legmethode geeft een chique uitstraling. Leg je het visgraatmotief diagonaal in de kamer, dan zorgt het ook nog eens voor een ruimtelijk effect.

 

In principe kan elk laminaat of pvc-plank in visgraatmotief gelegd worden, behalve click-laminaat. Dat komt doordat de klikverbinding bij kliklaminaat op de kopse kanten en op de lange kanten verschilt. Wil je een originele houten visgraatvloer nabootsen, dan is het goed om te kiezen voor een kleinere of smallere strook. Deze bieden we bij Handyfloor aan onder de noemer Herringbone.

Hieronder zie je links een pvc-vloer waarvan de stroken speciaal verkleind zijn voor visgraat. Daarnaast zie je gewone pvc-vloerstroken die gelegd zijn in visgraatmotief.


 

Andere patronen

Je kunt je vloer ook in het normale patroon leggen, maar dan schuin ten opzichte van de muren. Of maak gebruik van vlakken waarbij je per vlak de legrichting verandert. Hieronder zie je een overzicht van mogelijke legpatronen.

 
   


Combineer kleuren

Om verschillende functies binnen dezelfde ruimte af te bakenen, zoals een eetgedeelte in een woonkamer, kun je natuurlijk een vloerkleed gebruiken. Stylisten en binnenhuisarchitecten gebruiken echter steeds vaker de vloer om hetzelfde effect te bereiken. Combineer hiervoor simpelweg verschillende vloeren binnen dezelfde ruimte. Hieronder zie je een voorbeeld.

 
   


Creatief met Handyfloor vloeren

Al onze zelfklevende vloeren en dryback-vloeren kunnen in deze patronen gelegd worden. De pvc-click-vloeren kunnen vanwege de groeven en tanden recht en diagonaal gelegd worden. Heb je een pvc-click-vloer op het oog? Van veel van onze pvc-click-vloeren kun je ook een dryback-variant bestellen, zodat je deze in elk gewenst patroon kunt leggen.

Onze huidige collectie visgraatvloeren met speciale kleinere stroken bestaat uit 4 stuks: grijs eiken, zonnig eiken en naturel eiken en donkerbruin eiken. De Handyfloor Herringbone visgraatvloeren zijn van de speciale kunststof 'polyvinylchloride' gemaakt en worden daarom pvc-laminaat of vinylvloer genoemd. Deze pvc-vloeren bestaan uit meerdere lagen, waarbij de bovenste laag de harde slijtlaag is. De dikte van deze laag bepaald de slijtvastheid van de visgraatvloer. Omdat vinyl een flexibele kunststof is, is het uitermate geschikt om hoge kwaliteit houtstructuur of print op te bedrukken. Dit geeft een realistisch uiterlijk en een voelbare structuur, waardoor het bijna niet van het echt te onderscheiden is! De voordelen ten opzichte van een houtvloer of een (gewone) laminaatvloer zijn de slijtvastheid, geluidsreductie, waterbestendigheid en de geschiktheid voor vloerverwarming.